Meer dan een bakkerij

aan het werk in bakkerij de driekant

Wij zijn ook een onderneming met een sociaal hart. Daarom verzorgen wij leerwerktrajecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze trajecten zijn bedoeld voor mensen die met hun talenten aan de slag willen, en daarbij een steuntje in de rug nodig hebben.

Dat betekent dat wij mensen de kans geven om ervaring op te doen met werken, waardoor hun kansen op een baan stijgen. Als mensen bij ons in een leerwerktraject komen, maken ze kennis met alle aspecten van werken: teamwork, plannen, netjes werken, klanten helpen en samenwerken met collega's. Of ze nu bakker zijn of gastvrouw, alles is erop gericht om goed te functioneren in een team en te groeien als persoon. Ze worden bij al hun activiteiten professioneel begeleid door vakkrachten.

Het leerwerktraject van Driekant bestaat uit drie bouwstenen:
1. Productie

Het ambachtelijke productieproces biedt structuur en leert mensen om te werken met liefde en aandacht.

2. Vorming

Leren betekent hier vooral: van elkaar leren. Ontmoeting en samenwerking met anderen vormen belangrijke schakels in het leerproces. Daarbij spelen ook yoga en massage een rol. Samenwerken begint namelijk bij jezelf: als je zelf goed in je vel zit kun je ook beter met anderen omgaan.

3. Kunst

Kunstzinnige activiteiten dragen bij aan het verwerven van zelfvertrouwen – een voorwaarde voor het leveren van kwaliteit in het werk.

Die drie kanten versterken elkaar. Het resultaat: zowel economisch als sociaal een ijzersterk recept.

bakkers an het werk in de driekant